Kapcsolat
Akciós termékek
Kezdőlap » Kajszibarack
A kajszibarack, sárgabarack az egyik legértékesebb, legsokoldalúbban hasznosítható gyümölcsünk. A cukor és savtartalom harmóniája intenzív aromával párosul. A gyümölcsök magas rosttartalma kedvező étrendi hatású. A friss gyümölcsök karotin tartalma magas, az aszalt kajszi káliumban gazdag.
Lombfakadás elött, kora tavasszal virágzik. Termését a téli és kora tavaszi fagy gyakran megtizedeli. Védett helyen ritkán károsodik. Talajban nem válogat, de legjobban a meszes talajban, meleg fekvésben fejlődik.
A fagyérzékenységen kívül a gutaütésre is hajlamos. A fertőzés megelőzése érdekében koronáját ne sokat metszegessük.
Leggyakoribb kajszifajták érési sorrendben:
- Korai piros
- Orange Red
- Ceglédi óriás
- Magyar kajszi c235.
- Gönci magyar kajszi
- Pannónia
- Mandulakajszi
- Ceglédi arany
- Bergeron
Ültetési idő: késő ősszel vagy kora tavasszal
Ültetési távolság: 4-5 méter